Třízápasová série výher uhlířů skončila v sobotu v Sázavě!

05.11.2023 14:47

Sázava – U. Janovice 3:0 (0:0)

Domácí obraně trvalo deset minut, než se dostala do provozních otáček: Už ve 2. min. Koubek rozehrál trestný kop z vlastní poloviny přímo soupeři, slabé zakončení T. Koppa ale gólmana Tad. Dytricha nezaskočilo. V 10. min. J. Kopp zpětnou přihrávkou oslovil Beneše, který pálil pěkně, leč nepřesně. Hra se postupně přece jen vyrovnala, na kombinační hru hostů domácí odpověděli řadou standardních situací, z kterých ovšem nic nevytěžili.

Druhou půli odstartovala obrovská příležitost uhlířů, jenže bez gólového efektu, stejně tak se na druhé straně ve vápně neprosadil Svoboda. Hosté se v první čtvrthodině více tlačili do koncovky, jenže při jejich výpadech se domácí stíhali vracet. Osud utkání se začal lámat v 60. minutě: Při dlouhém míči dobře pracovali před šestnáctkou Svoboda a Steinocher a když byl hostující brankář Jaroslav Kmoch daleko ze své brány, mohl Danko, ke kterému se míč odrazil, pohodlně otevřít skóre – 1:0. V 68. min. byl po povedené sázavské kombinaci Svoboda úplně sám v pokutovém území a Kavalier nasměroval za třemi body – 2:0. Těsně před koncem se nesmyslně za kopnutí protihráče při rozehrávání standardní situace nechal vyloučit Miroslav Kopecký a domácí stihli ještě poslední hřebíček: Steinocher prošel středem obrany až do vápna a akci před prázdnou bránou dotáhl Zeman 3:0.

Podle trenéra Sázavy Pavla Chuchly se soupeři překvapit nemohli. „Uhlířské Janovice mají oba útočníky rychlé, navíc jsou na vlně, mají mnoho bodů, sebedůvěru a hrají dobrý fotbal. Známe je, tak jako oni znají nás,“ podělil se o své poznatky. „Hru jsme chtěli zpomalit, být v pevném bloku tak, aby – když se k nám dostanou – se nerozbíhali,“ naznačil. „To se nám popravdě nedařilo, hlavně v prvních deseti minutách. Obrovské starosti s achylovkami má Láďa Král, už tři týdny hraje v obrovských bolestech celý zápas.“ Podle Pavla Chuchly hru ovlivnil těžký terén. „Ani z jedné strany to po celých devadesát minut nebylo nic velkého,“ poznamenal.

„Na začátku druhé půle hosté nevyžili šanci, potom jsme nastříleli tři branky a bylo vyřízeno,“ komentoval utkání a dodal: „Spíše to ale bylo o tom, že my jsme góly dali. A také naše obrana pracovala o něco lépe než ta jejich, protože minimálně dvě naše branky byly hodně laciné. Je do derby, lidé to mají rádi, my máme ale radost hlavně z bodů. Víme, že soutěž je nastavená na šest sestupujících, takže – zaplať pánbůh za to!“

Trenér Uhlířských Janovic Martin Dotlačil po zápase jen těžko hledal slova. „Věděli jsme, že Sázava drtivou většinu bodů získává doma,“ předeslal a navázal: „Po včerejším vytrvalém dešti byl terén příšerný, trhal se a naší kombinační hře vůbec nesvědčil. Zápas jsme si prohráli ve druhém poločase sami, kdy jsme měli vést, když jsme šli hned sami na bránu. Místo toho jsme z nesmyslných chyb dostali tři góly, nemám k tomu slov. Možná více jak výsledek mě mrzí vyloučení Míry Kopeckého, který dostal červenou kartu za oplácení.“

Branky: 60. Danko, 68. Svoboda, 88. Zeman. Rozhodčí: Stejskal – Remenec, Pomykáček. ŽK: Šafránek, Steinocher, Svoboda – Zadražil. ČK: 86. Kopecký. Diváků: 230. Sázava: Tad. Dytrich – Koubek, Skála, Chuchla, Král (78. Míšek) – Steinocher (90. Urban), Šafránek, Danko (73. Zeman), Sochor, Martin Chrpa – Svoboda (88. Procházka). Trenér Pavel Chuchla. U. Janovice: Jar. Kmoch – D. Kulhánek, Kopecký, Zadražil, Barták (31. Bílek) – Beneš (82. Staněk), N. Marek, Vinický (82. Roubíček), Jelínek (73. Veselý), T. Kopp – J. Kopp. Trenér Martin Dotlačil.