Sázavští doma nestačili na podolské Kobylky, ty v prvním poločase skórovaly třikrát

09.09.2018 21:28

Sázava - Fotbalisté Sázavy se v nové sezoně I. B třídy, skupina C podruhé představili na domácím hřiště a podruhé v "derby" zápasy: Po Vrdech dorazili do Sázavy hráči Bílého Podolí, kteří před týdnem doma porazili Sokoleč 2:0.

Sázava - B. Podolí 0:4 (0:3)

"Dostali jsme brzy gól, více méně vlastně, stejně jako třetí. Druhý z penalty," konstatoval trenér Sázavy Pavel Chuchla. "V prvním poločase jsme měli více ze hry, měli i tři šance. Soupeř dal ale brzy gól a hrál to z obrany," doplnil a pokračoval: "Podolí hraje jednoduše - míč nakopnou nahoru, tam má dva hráče, kteří ho buď udrží a nebo ne. Hru zpomaluje, přes gólmana. Hraje prostě dobře." Pro současný tým Sázavy je velmi obtížný první gól. "Mužstvo máme hrozně křehké, po loňských porážkách je nalomené. Potřebovalo by vyhrát," upozornil kouč a navázal: "Začneme strašně ztrácet, v přechodové fázi míč neudržíme. Spousta hráčů není schopná přebrat balón, otočit se a nahrát. Odskakuje to, soupeře posíláme do brejku, nemůžeme zariskovat přes obránce. Sebevědomí hráčů je naprosto dole. V první půli to vypadalo, že bychom mohli, druhá půle byla z naší strany špatná." Klíčovou roli v sázavském týmu podle kouče nyní hraje sebevědomí hráčů. "To je alfa a omega. Dostaneme gól, diváci do toho a je konec. Je to špatné," doplnil.

S vítězstvím byl trenér Bílého Podolí Bohuslav Šváb samozřejmě spokojený. "V první půli jsme čtyřikrát vystřelili na bránu, byly z toho tři góly. Na dvou se podepsal brankář, jeden jsme dali z penalty. To byla pro nás úplně skvělá první půle. Na 1:0 dal Weinlich po centru Švadlenky, potom Fejfar proměnil pokutový kop po faulu na Pulkerta a před třetí brankou Toman centroval z půlky na bránu a brankář si míč hodil do brány," shrnul dění v prvním dějství a dodal: "Ve druhém poločase jsme hlavně nechtěli inkasovat, dokonce se nám podařilo zvýšit na 4:0 střelou Pulkerta z vápna."

Branky: 13. Weinlich, 17. pok. kop Jos. Fejfar, 44. R. Toman ml., 83. Pulkert. Rozhodčí: Tichý - Holakovská, Braunšveig. ŽK: Sochor, Dušek, Marek Chrpa, Havránek - Jelínek. Diváků: 120. Sázava: Hrbek - L. Skála, Kyselka, Král, Chuchla - Nepraš (56. Marek Chrpa), Martin Chrpa, Sochor (46. Havránek), A. Danko - Dušek, Keltner. Trenér Pavel Chuchla. B. Podolí: J. Dastych - R. Toman ml., L. Štoček, Šálený, Frčka - Jos. Fejfar, Pulkert, T. Švadlenka, Chmelař (85. J. Švadlenka) - Weinlich, Jelínek. Trenér Bohuslav Šváb.