Sázava - Zruč n. S. 4:2 (1:1)

06.09.2020 16:08

Sázava - Zruč n. S. 4:2 (1:1)

Hosté za ospalý začátek málem pykali brankami. Už ve 2. min. Viktorův skluz na Švece v pokutovém území skončil penaltou, kterou proměnil Keltner - 1:0. Své vedení Kavalier mohl podtrhnout dalšími brankami: Šanci Krále zlikvidoval Král, dvakrát hosté vystavili soupeře do ofsajdu, potřetí šel Švec na Cudlína sám, ale i tetnokrát byl úspěšnější zručský gólman. Jiskra se osmělila v 9. min.: Cudlín vyboxoval daleko míč ze své brany, sázavským hráčům se nechtělo moc vracet, P. Jelínek se protáhl do šestnáctky a srovnal na 1:1. V 19. min. sázavský Kilián pořádně protáhl gólmana Cudlína, který jeho ránu konečky prstů vytáhl na tyč. Ve 29. min. byli blízko gólu Zručští: Po výkopu od brány vyhráli hlavičkový souboj a Arnolt mířil vedle! Ve 42. min. po další zručské kombinaci se Shapoval prosmýkl kolem beků, jenže jeho zakončení P. Hrbek výtečně vyrazil na roh.

Také druhá půle začala rychlým gólem Kavalieru: V 50. min. poslal Keltner dlouhý centr do šestnáctky, kde byl úplně volný Švec - 2:1. I další šance si připravili domácí - Král si narazil se Švecem, jenže potom pálil jen do nohou gólmana Cudlína, v 66. min. zase J. Zeman prostrčil balón do strany a Švecovu přihrávku v malém váně na Keltnera stačil Musil skluzem srazit na roh. V 77. min. ale Kalivoda přenesl hru dlouhým pasem na levou stranu a Král z úhlu Cudlína prostřelil - 3:1. O dvě minuty později bylo prakticky rozhodnuto: Kalivoda kolmicí vyslal Švece, který se parádně uvolnil a po skvělé individuální akci si vychutnal i Cudlína - 4:1. Prakticky hned z rozehrání Jouza nachytal domácího gólmana "na švestkách" a pasem ze středového kruhu ho přehodil - 4:2. Zručští ale nesložili zbraně, tlačili na polovinu domácích, jenže nespokojenost s vedením zápasu rozhodčího Radka Hlavničky ze středového kruhu vygradovala v 83. min.: To sudí místo výhody do dobré šance odpískal faul pro Zruč přímo před její lavičkou. Byla z toho vlna emocí a červená karta pro trenéra Michala Váňu na lavičce.

Po penaltě a šancích z úvodu zápasu to vypadalo na jednoznačnou záležitost Sázavy. "Z obrovského tlaku z úvodu zápasu vyplynuly obrovské šance, z Cudlína v bráně Zruče jsme udělali hrdinu," poznamenal trenér Sázavy Pavel Chuchla. "Penalta ze začátku zápasu samozřejmě pomůže, tlak vypadal dobře. Jenže jsme neproměnili šance," opakoval kouč. Domácí měli potíže s návratem zejména záložníků do defenzivy. "Zkusili jsme ofenzivní rozestavení s Keltnerem a Kalivodou na středu, ale to nefugovalo. Oba hrají výborně, ale chtějí hlavně dopředu. Po každém vypadnutém míči se nevraceli. Hosté brejkové věci dělali dobře a nakonec také měli dvě výborné šance a další zahrození," naznačil trenér a pokračoval: "První půle se mi nelíbila, do druhé půle jsme dali na střed hřiště defenzivního hráče. Martin Chrpa si úkoly plní odpovědně a Shapovala přikryl a hosté se tam kromě nějakých standardek nedostali. Branky jsme nakonec vstřelili, ale sehráváme se. David Kalivoda je vynikající, ale musíme vědět, co a jak, kde bude nejplatnější. To už jsem pochopil, dnes to ale určitě nebyl jednoduchý zápas."

"První minuta a jasná penalta," pustil se do hodnocení zápasu zručský trenér Michal Váňa. "Neshodilo nás to ale dolů, dokázali jsme vyrovnat. Sázava nastřelila tyč, my jsme ale tři gólovky měli taky. Mohlo to být klidně 3:3," zdůraznil a pokračoval: "Pět minut po přestávce jsme zase dostali brzy gól, při třetí brance mi stoper říkal, že ve sluníčku vůbec neviděl balón. To už asi bylo po zápase." Zručští fanoušci, lavička i hráči se hodně zlobili na rozhodčího Hlavničku. "Rozhodčí byli jednoznačně na jedné straně. Když už nám mohl nechat výhodu, odpíská faul za stavu 4:2, kdy jsme se klidně mohli dostat na 4:3. Výkon od nás byl odvážný a odmakaný, nemůžu si stěžovat, ale odjíždíme ze Sázavy s prázdnou."

Branky: 2. pok. kop Keltner, 50., 77. Švec, 75. Král  - 9. P. Jelínek, 78. Jouza. Rozhodčí: Hlavnička - Kvasnička, Hoffmann. ŽK: Chuchla, Švec - Musil, L. Jelínek, Shapoval, P. Jelínek. ČK: 88. M. Váňa. Diváků: 215. Sázava: P. Hrbek - Skála, Dušek, Chuchla, Sedláček - Martin Chrpa, Keltner, Kalivoda, Král - Švec, Kilián (52. J. Zeman). Trenér Pavel Chuchla. Zruč n. S.: Cudlín - Z. Louda, Musil (73. Kotek), Jouza, L. Jelínek - Viktora - L. Martinák (76. Dolejš), P. Jelínek, Shapoval, Arnolt - Pejša (46. Tugsmandakh). Trenér Michal Váňa.