Sázava-U.Janovice 22

08.05.2022 20:01

Sázava – U. Janovice 3:0 (2:0)

„Začali jsme aktivně, hned jsme si vytvořili dvě šance, které gólman hostů Záruba chytil. Byla z toho standardka roh. Lukáš Kalivoda s ním šel hlavou do souboje, po faulu kopali od brány a brankář kopnul do hlavy,“ popisoval vyloučení trenér Sázavy Pavel Chuchla. Rozhodčí Lubomír Remenec přestupek popsal jako „úmyslné kopnutí kolenem soupeře do oblasti hrudi v přerušené hře“.

Podle sázavského kouče jeho tým držel míč na svých kopačkách. „Dali jsme velice rychle dvě branky, jednu ze hry a jednu ze standardky,“ řekl a pokračoval: „Převaha jednoho hráče byla znát, hosté se zatáhli a do žádných extra situací jsme se nedostávali.“ V 60. minutě se navíc síly na hřišti vyrovnaly, když byl po druhé žluté kartě vyloučen David Kalivoda. „Janovice trochu vycítily šanci, že by mohly se zápasem ještě něco udělat, ale kromě jedné standardky, která sice byla prudká, ale do koše, hosté nic neměli. Neříkám, že jsme hráli dobře, ale v klidu jsme si to ustáli tam, kde jsme potřebovali. Na konci jsme chodili více do brejků, já jsem dal hlavou břevno, za chvíli na to po pěkné kombinaci se Špalkem dával Lukáš Kalivoda do prázdné brány a potvrdili výsledek na 3:0.“

Vítězná série Sázavy se tak protáhla na šest zápasů. „Body naskakují, záchrana je hotová. Už před sezonou jsem věděl, že na záchranu by 32 bodů stačilo, ale samozřejmě jsem netušil, že toho docílíme v sedmém jarním kole. To je bomba,“ poznamenal kouč.

Po roce nastoupil v základní sestavě Ondřej Dušek. „Po těžké operaci zraněného kolene, máme radost, že je zdravý, je pro nás důležitým hráčem,“ zakončil Pavel Chuchla.

„Děkuji našim klukům, kteří zápas odmakali na 150 procent, ale zápas jinak komentovat nebudu,“ řekl k zápasu trenér FK Uhlířské Janovice Radek Förster.

Branky: 24. D. Kalivoda, 37. Koubek, 90. L. Kalivoda. Rozhodčí: Remenec – Dvořák, Zuskin. ŽK: L. Skála, D. Kalivoda, Špalek - J. Kopp, Bílek, N. Marek, R. Tancer, Kopecký. ČK: 60. D. Kalivoda - 14. Záruba. Diváků: 180. Sázava: Tichovský – Skála, Ksandr, Chuchla, Král – Danko, L. Kalivoda, Dušek (71. Martin Chrpa), Koubek (58. Špalek) – D. Kalivoda, Švec (77. Novák). Trenér Pavel Chuchla. U. Janovice: Záruba (od 14. min. N. Marek) – Bílek, Zadražil, M. Novotný (28. Čermák), J. Kopp – Beneš, N. Marek, Randlíszek, R. Tancer – D. Marek, M. Svoboda. Trenér Radek Förster.