Sázava - Kunice -podzim 22

28.08.2022 15:35

Sázava – Kunice 3:1 (2:1)

Body z úvodu sezony se podle trenéra Sázavy Pavla Chuchly počítají. „Každý bod z prvních pěti, šesti kol je fajn, aby se tým neutopil dole, potom to může být nervózní,“ upozornil a pokračoval: „Začátek zápasu byla bída, hosté na nás vlezli, Kunice hrají tři, pět, dva. My jsme věděli, jak na to, ale dlouho jsme se s tím vyrovnávali. Soupeř nám nenechával moc místa na mezihru a my jsme dost kazili.“ Paradoxně se ale Sázava ujala vedení 1:0. „Chvíli na to jsme dostali na 1:1, neříkám, že nezaslouženě, hosté hráli velice dobře a byli nebezpečí. Vyložené šance neměli, ale smrdělo to,“ zdůraznil a pokračoval: „My jsme byli jako klasický turbodiesel, chvíli nám trvalo, než jsme se do toho zase dostali. Po půlhodině se to trochu zlepšilo, těsně před přestávkou jsme dali hezkou branku na 2:1, která nám hodně povedla.“

Druhou půli už Sázava hrála podle trenéra dobře. „Hru jsme rozhýbali, soupeř nám nechával už více prostoru. Už nebyl tak důsledný v celoplošném presingu, naši klíčoví hráči pro mezihru se zklidnili a už to vypadalo daleko lépe.“ Třetí branku Kavalier přidal z pokutového kopu. „Po pěkné akci a faulu brankáře, mohli jsme přidat určitě ještě dvě, tři branky, kdybychom šance dokončili trochu lépe. Vítězství je cenné, Kunice hrála po celé utkání dobře, v první půli vyloženě dobře,“ uzavřel Pavel Chuchla.

Branky: 5. Martin Chrpa, 52. Steinocher, 69. pok. kop D. Kalivoda – 10. Vodička. Rozhodčí: Beneš – Šefara, Kramný. ŽK: Ksandr – Chadima, T. Skála, Prokš. Diváků: 100. Sázava: Dytrich – Koubek, Ksandr, L. Kalivoda, Král – Dušek (68. Špalek), Martin Chrpa, Keltner, Danko (58. Sochor) – D. Kalivoda, Steinocher (88. Novák). Trenér Pavel Chuchla. Kunice: Chadima – Nykodem (64. Prokš), Buček, T. Skála, M. Skála, Hosnedl, Vodička (46. Obaid), Ševčík, Drábek, Tůma, Gottwald. Trenér Jiří Novák.