Přátelské utkání dvou účastníků I. B třídy vyznělo lépe pro Hlízov

05.08.2018 11:13

Hlízov – Fotbalisté Hlízova v dalším přípravném utkání přivítali na domácím hřišti celek Sázavy. 

Hlízov – Sázava 5:1 (2:1)

Trenér Hlízova David Linhart ocenil nástup svého týmu do zápasu: „V prvním poločase jsem byl spokojený se začátkem. Hned ve čtvrté minutě jsme dali branku,“ popisoval. „Poté jsme trošku vypadli z role. Hosté bránili z bloku od poloviny hřiště a my jsme si s tím nevěděli rady. Dělali jsme spousty nepřesností. Ztráceli jsme míče, váznul nám pohyb. Myslím si, že kvalitnější tým by nás potrestal. Hosté se totiž dostali po našich chybách do tří brejků, které ale nevyřešili dobře,“ uvedl trenér Hlízova. 

„Ve druhém poločase jsme na soupeře vlétli. Za deset minut jsme dali tři branky a bylo rozhodnuto. Následně se zápas už jen dohrával. Pro nás to byl jednoznačný zápas. S výsledkem jsem spokojený,“ uzavřel David Linhart. 

„Tvoříme úplně nový tým. Zkoušíme nové hráče a nadále hledáme další,“ uvedl trenér Sázavy Pavel Chuchla a pokračoval: „Máme v týmu dva šestnáctileté fotbalisty a tři devatenáctileté, kteří ještě nemají zkušenosti s fotbalem mužů. Konfrontace s aspirantem postupu Hlízovem jsem se na úvod přípravných zápasů bál,“ přiznal. 

„Nakonec si myslím, že to ale nebylo vůbec špatné. V prvním poločase jsme dokázali vyrovnat skóre. Hlízov byl fotbalovější, ale my jsme podnikali řadu dobrých protiútoků, kdy jsme mohli vstřelit branky. Hlízov měl také šance. První poločas byl dobrý,“ řekl Pavel Chuchla. 

„Do druhého poločasu jsme prostřídali, kdy nastoupili naši nejmladší chlapci. Bohužel jsme nezachytili úvod a třikrát jsme inkasovali. Poté se hra srovnala, ale my jsme neměli už kde brát. Zápas jsme zaslouženě prohráli,“ konstatoval a navázal: „Nespokojený ale nejsem. Příprava to byla dobrá. Nebylo to z naší strany špatné,“ sdělil. 

Branky: 2 Frejlach, Růžička, Šmidrkal, M. Šváb – Keltner. 

Hlízov: Kubát – Navrátil, Tafel, Linhart, M. Šváb – Výborný, Kopecký, Růžička, Frejlach – Maxa, Hačka. Střídali: Křelina, Kovařík, Šťastný, T. Šváb, Šmidrkal. Trenér David Linhart. 

Sázava: Chuchla – Marek Chrpa, Dušek, Král, Jásek – Nepraš, Martin Chrpa, Sochor, Bartoš – Havránek, Keltner. Střídali Danko ml., Skála ml. Trenér Pavel Chuchla.