Podle Davida Plašila Vrdy v Sázavě ztratily, domácí jeden bod berou všema deseti

27.08.2018 21:26

Sázava - I. B třídu, skupina C otevřel derby zápas - souboj nováčků: Zatímco domácí Sázava v minulé sezoně působila v I. A třídě, fotbalisté Slavoje Vrdy se do krajské soutěže probojovali jako vítěz okresního přeboru 2017 - 2018:

Sázava - Vrdy 1:1 (0:1)

"Jeden bod bereme všema deseti," netajil se sázavský trenér Pavel Chuchla. "Chybělo nám opět pět hráčů, do zápasu jsme šli s mladou sestavou, na některých postech naopak s veteránskou. Například Rosťa Rezek, který už pár let hraje za béčko. Odvedl ale super výkon, kluci hráli obětavě," uvedl kouč. "Věděli jsme, že musíme z minima vytěžit maximum. A to se nám povedlo," konstatoval a dodal: "V první půli jsem trefil břevno ze standardky, ve druhé jsem ze standardky vyrovnal. Gólu jsme zabránit asi mohli, soupeř to prostrčil, bylo to vidět. Hosté byli opticky o něco lepší, do žádné vážnější šance jsme je ale nepustili." Tento vývoj zápasu v Sázavě předpokládali. "Věděli jsme, že musíme dobře bránit a čekat na šanci, která přišla. A hrát v obranné fázi hodně přesně, být agresivní a odpovědní," naznačil kouč. "Uhráli jsme jeden bod, příští týden budeme mít asi lepší sestavu. Hráči mě ale dnes nezklamali, hráli dobře, musím je pochválit," zakončil.

Ani přes zisk dvou bodů nebyl vrdský trenér David Plašil spokojený. "Nevím, jestli se domácí tým sešel, ale my jsme tady podle mě bod ztratili," prohlásil a dodal: "Po celý zápas jsme byli lepší, i když je pravda, že jsme se do šancí moc nedostávali. Měli jsme ale spoustu standardek, domácí hrozili ojediněle." Hosté se dostali do vedení ve 27. min. gólem Nesládka. "Po pěkné akci, kdy mu kolmou přihrávkou prostrčil míč Vítek Plašil. To byla nádhera, takto by se to mělo hrát," zdůraznil David Plašil a pokračoval: "Měli jsme hru pod kontrolou, škoda poranění kolena Vítka Plašila. Doufám, že si neutrhl vazy. Museli jsme střídat a hra se změnila. Kluci na to nejsou zvyklí, i tak si ale myslím, že v Sázavě jsme měli vyhrát."

Pokutové kopy 1:4. Branky: 59. Chuchla - 27. Nesládek. Rozhodčí: Babák - Blatný, P. Poklop. ŽK: Chuchla, Rezek, Sochor, Marek Chrpa. ČK: 88. Chuchla. Diváků: 180. Sázava: Hrbek - L. Skála, Kyselka, Král, Chuchla - Nepraš, Sochor, Martin Chrpa, A. Danko - Rezek (82. Stejskal), Marek Chrpa. Trenér Pavel Chuchla. Vrdy: M. Šindelář - Havránek, Šolta, M. Tomíšek, L. Petr - M. Rejthárek, O. Plašil, V. Plašil (35. J. Rejthárek), Štěpánek, Víšek (89. Vavřina) - Nesládek. Trenér David Plašil.