Po přestřelce z prvního poločasu si premiérové body připsaly nakonec Červené Janovice!

26.08.2023 18:46

Č. Janovice – Sázava 4:3 (4:2)

Dirigentské taktovky se chopili domácí hráči, kteří z kopce valili na branku soupeře útok za útokem. Hostům však kobře královské stačily dva útoky, aby se dostali v 10. minutě do vedení 0:2: V 5. min. v prvním útoku Steinocher z levé strany dostal míč před bránu a Danko ho tečí s pomocí terénu usměrnil k tyči – 0:1. V 10. min. při druhém útoku se Sázavští přesnou kombinací dostali do vápna a obránce Král ranou na přední tyč upravil na 0:2. To však bylo ze strany Kavalieru všechno, na jeho branku se valil útok za útokem a gólman Tad. Dytrich čelil velkému množství střel. V 15. min. Dan. Uher vyvezl míč zleva po vápně a Eichler trefil přesně k tyči – 1:2.  Ve 20. min. rohový kop domácích zalétl na druhou stranu a Jonáš z úhlu srovnal na 2:2. Obrat dokonali domácí ve 29. min. z rychlého protiútoku, který táhl Cejnar a Novák si poradil ve vápně soupeře – 3:2. Ještě v nastaveném čase prvního poločasu domácí odskočili na dva góly, to když po další ztrátě soupeře a rychlém brejku Cejnara  upravil Novák na poločasových 4:2.

Po přestávce určovali tempo hry opět domácí, kteří kombinovali ve středu hřiště, do šancí se už ale tolik nedostávali. Nový náboj zápasu dali hosté v 76. min., kdy Jonáš na půlce ztratil míč a Steinocher se na brankové čáře uvolnil a z úhlu prostřelil Bártla – 4:3. Rozhodnutí měl na hlavě T. Dudla, který ale po centru Nováka z blízka mířil nad. To hosté v závěru střetnutí soupeře zatlačili na jeho polovinu, ve velké šanci se ocitl Chuchla, který reklamoval faul. Penalta se ale nepískala a na stavu se už nic nezměnilo.

„Jednoduchá záležitost, jsme špatní,“ konstatoval trenér Sázavy Pavel Chuchla. „Naše vedení 2:0 byli více méně náhodné, povedly se nám dvě akce na začátku. Ale prohráváme souboje ve středu hřiště i nahoře. Komplikujeme každou přihrávku, místo toho, abychom si míč strčili na tři metry, hrajeme pasy na čtyřicet metrů,“ hodnotil střetnutí. „Víme, že máme v základu tři, čtyři kluky, kteří na to nestačí. A za týden to bude ještě horší,“ naznačil kouč a dodal: „Hrajeme bez důrazu, bojácně. Ztrácíme míče.“ Nakonec ale hosté přece jen sahali alespoň po jednom bodu. „Kluk mě držel, byla na mě penalta,“ mávl rukou Pavel Chuchla.

Branky: 15. Eicher, 20. Jonáš, 29., 45.+1 Novák – 5. Danko, 10. Král, 76. Steinocher. Rozhodčí: Šim. Pipek – Kurka, J. Volenec. ŽK: D. Marek, Jonáš – Chuchla, L. Skála, Mařinec. Diváků: 80. Č. Janovice: Bártl – T. Dudla, Kubík, Kaufman, Dan. Uher – D. Marek, Jiránek, Eichler, Jonáš, Cejnar – Novák. Sázava: Tad. Dytrich – Koubek (46. Brunclík), L. Skála, Chuchla, Král – Mařinec, Martin Chrpa, Šafránek (59. Procházka), Šim. Dytrich – Danko, Steinocher. Trenér Pavel Chuchla.