Pavel Chuchla: „V Jevanech jsme nesmyslně odevzdali všechny body!“

02.06.2024 19:37

Jevany – Sázava 2:1 (0:1)

„Podobný zápas jako před týdnem v Křivsoudově,“ konstatoval trenér Kavalieru Sázava Pavel Chuchla. „Po prvním poločase jsme měli vést 3:1, zazdili jsme řadu jasných, ale jasných šancí,“ zdůraznil a pokračoval: „Domácí nehráli špatně, ale podobně jsme pokračovali i ve druhé půli. Ze skluzu jsme dali tyčku, potom jsme šli sami na bránu.“ Místo gólové pojistky ale domácí skóre otočili ve svůj prospěch. „Celý týden se bavíme o chybách, které děláme. Říkáme si, že se musíme rychle vracet. Ne, my máme vysoko postavenou obranu a necháme si tam strčit kolmici,“ rozčiloval se Pavel Chuchla a pokračoval: „Před druhým gólem gólman zbrkle rozehrál nesmyslně na beka, krátký míč soupeř chytil, byl z toho roh a po odraženém míči gól na 2:1.“ Ještě před koncem mohli hosté stav alespoň srovnat. „V poslední minutě jdeme sami na bránu, místo jednoduchého zakončení na mokrém terénu nesmyslně zasekáváme,“ doplnil kouč a dodal: „Kluci podali maximální možný bojovný výkon v sestavě, v jaké momentálně jsme. Nemůžu říct ani slovo na nasazení, chuť do hry a utkat se soupeřem. Ale sráží nás neskutečné chyby, které se opakují. Máme tam spoustu hráčů, kteří bojují s technikou. A když jdou do únavy, nedostatky se v závěru zápasu násobí. Ale úplně nesmyslně jsme tady odevzdali body, protože se klukům celkem dařilo, bojovali, rvali se.“

Druhým problémem je neproměňování těch nejvyloženějších šancí. „Byly to opravdu jednoduché situace, na mokrém terénu stačí zakončit po zemi podél gólmana. Všechno předržíme, potom do míče jen „čochtneme“ a buď to letí vedle anebo to gólman chytí do čepice. Neustále to opakujeme, trénujeme. Pořád se snažíme přehazovat gólmana, na mokru! Na hřišti to jezdí jako na mistrovství světa v hokeji, stačí to dávat ostře dolů, maximálně to gólman vyrazí na dorážku. Co je na tom těžkého?“ uzavřel Pavel Chuchla.

Branky: 66. Šťastný, 85. Čurgali – 35. Kalina. Rozhodčí: Remenec – Mižič, Šestořád. ŽK: Král, Koubek. Diváků: 93. Jevany: Krch – Štefančík, Moško (63. Hubáček), Čurgali, Pařízek, Šobíšek (75. Lahoda), Rejka, Šimůnek, Chroust, Štastný (88. Kubelka), Urban. Sázava: Tad. Dytrich – Danko (80. Zeman), Procházka (10. Ksandr), Skála, Král – Míšek, Sochor (69. Šim. Dytrich), Chrpa, Koubek, Kolařík – Kalina. Trenér Pavel Chuchla.