Michal Veliký: „Přežili jsme klinickou smrt, Sázava měla pět tutových šancí!“

05.11.2022 19:36

Kácov – Sázava 2:1 (0:1)

Jako první zahrozili v prvních minutách hosté, když Král prošel až před pokutové území soupeře, jenže pálil vedle. Domácí odpověděli o pár minut později: Peroutka z levé strany našel před šestnáctkou Paneho, který ale tvrdou ranou trefil jen hráče před sebou. Na velmi těžkém terénu diváci viděli především boj, přesto si hosté v 17. min. připravili velkou šanci: Steinocher vysunul do šestnáctky Nováka, který ale z vyložené pozice trefil jen tyč kácovské brány! Ve 31. min. po špatný odkop gólmana Dytricha na střed hřiště zachytil míč Vedral, posunul ho Panemu, ale tomu se zakončit tentokrát nepovedlo. Skóre se tak měnilo až těsně před přestávkou: Sázavský trestný kop z poloviny hřiště propadl na šestnáctce ke Královi, který trefil přesně – 0:1.

Do druhé půle přišli domácí s náporem a už v 50. min. zůstal Hošta na úrovni penalty úplně sám, ovšem pálil jen do gólmana, který byl hodně blízko. V 58. min. se ze střední vzdálenosti osmělil Cettl, ale utěšenou ranou minul sázavskou bránu a po rohovém kopu Michal Zeman hlavičkoval nad. Kácovskému útočníkovi potom ale stačily tři minuty, aby skóre otočil: V 63. min. přizdvihl před gólmanem Peroutkův centr a srovnal na 1:1. V 65. min. ve vápně domácích dobře zapracoval Steinocher, míč se odstal k Martinovi Chrpovi, který z odkryté brány mířil jen do tyče a vzápětí po odraženém míči Danko pálil vedle. To z protiútoku byli domácí úspěšnější: Po centru Paneho z pravé strany dobře zavřel zadní tyč Michal Zeman – 2:1. Hosté ale na těžkém terénu sahali po bodu. Po Sochorově centru Ksandr hlavičkoval těsně vedle přední tyče a v 89. min. se vyznamenal kácovský gólman Tlustý, který vytáhl Steinochorovu ránu do šibenice z hranice šestnáctky. Kácov pak měl v otevřené obraně ještě nebezpečné brejky, ovšem při jednom z nich Martin Zeman odevzdal míč jen do rukou gólmana. Už tak početná marodka hostů se ještě rozšířila v nastaveném čase, kdy si koleno poranil Ondřej Ksandr.

„Úplně jsme prospali první poločas,“ zlobil se kácovský trenér Michal Veliký. „Mohli jsme být rádi, že jsme prohrávali jenom 1:0. Hosté měli další šance, nastřelili tyč,“ upozornil a pokračoval hodnocením druhého poločasu: „Ve druhé půli jsme se zlepšili, po vyrovnání Sázava netrefila další stoprocentní šanci, naopak my jsme skóre otočili na 2:1. Potom ale hosté měli další minimálně dvě stoprocentní šance – hlavičku na přední tyči a v závěru nás zachránil gólman krásným zákrokem. Bylo to spíše boj, na šance jsme dnes přežili klinickou smrt.“

Sázavští do Kácova dorazili pouze s dvanácti hráči, stále bojují s rozsáhlou marodkou. „Přijeli jsme bez náhradníků, jenom s kluky z béčka a dorostu. Máme šest zraněných, teď k nim přibyl sedmý,“ poukázal na zranění Ondřeje Ksandra trenér Sázavy Pavel Chuchla. „To bude vážnější zranění, sám ví, co to je křížový vaz,“ naznačil a pokračoval: „Jinak jsme neodehráli špatný zápas. První půle byla z naší strany velmi dobrá, měli jsme šance a domácí do ničeho nepouštěli. Na začátku druhého poločasu si domácí vynutili tlak, nedohráli jsme tam zbytečně hlavičku – mohl si tam dojít asi brankář a oni srovnali na 1:1. Vzápětí jsme měli trojitou tutovou šanci do prázdné brány. Hrálo se na těžkém terénu, na kterém je kombinace hodně těžká, a my to natřikrát nedohrajeme do prázdné brány – tam to mělo být 1:2, vzápětí z protiútoku podobně jako při první brance jsme dostali druhou na 2:1. Ke konci jsme měli hlavou jasnou gólovku.“ S výkonem svého týmu ale Pavel Chuchla není nespokojený. „Nemohli jsme vystřídat a samozřejmě jsme měli na hřišti hráče, kteří už potřebovali ven,“ naznačil a dodal: „Nebylo to tak špatný zápas.“

Branky: 63., 66. Michal Zeman – 44. Král. Rozhodčí: Jeník – Kubečka, Bydlák. ŽK: Solnář, Cettl – Koubek. Diváků: 80. Kácov: Tlustý – Martin Zeman, Vinický, Solnář, Futera (80. Jan Kmoch) – Vedral (46. Kostiuk), Cettl (88. F. Mejstřík), Pane, Peroutka (72. Houdek) – Hošta (90.+4 Blažek), Michal Zeman. Trenér Michal Veliký. Sázava: Tad. Dytrich – Sochor, Ksandr (90.+3 Tom. Dytrich), Chuchla, Král – Koubek, Dušek, Martin Chrpa, Danko – Novák, Steinocher. Trenér Pavel Chuchla.