B.Podolí-Sázava

07.04.2019 20:14

Bojovný výkon domácího Bílého Podolí fotbalistům ze Sázavy neseděl

včera, 19:55

Bílé Podolí - V rámci 16. kola I. B třídy, skupina C se střetly dva bodově rovnocenné celky: Do Bílého Podolí zavítala Sázava, přičemž oba týmy v dosavadním průběhu soutěže nasbíraly po 22 bodech:

 

B. Podolí - Sázava 2:1 (1:1)

"K zápasu se toho moct říct nedá, když řeknu, že naše vítězství bylo vybojované, tak je to ještě hezké slovo," naznačil trenér Bílého Podolí Bohuslav Šváb a dodal: "Z naší strany se nám fotbal nelíbil." Do vedení se dostali hosté už v 10. minutě. "Proběhl tam balón dvacet metrů po zemi a nikdo si ho nevšiml, to jsme se dostali ještě více dolů," přiznal kouč. "Do hry nás vrátila až penalta po faulu na Jelínka. Tu sice Josef Fejfar nedal, ale dorážku proměnil," popisoval vyrovnání Bohuslav Šváb a navázal: "Potom dal Jelínek hlavou na 2:1, zápasem jsme se ale protrápili a jsme rádi za tři body. I takové někdy pomůžou, dívat se na fotbal nedalo, tři body jsou ale tři body."

Utkání v Bílém Podolí začalo pro hosty ze Sázavy dobře, už v 10. minutě Dušek otevřel skóre. "Měli jsme stoprocentní šanci na 2:0, Ondra Dušek na zadní tyči ale tentokrát přestřelil," litoval trenér Sázavy Pavel Chuchla, který už v prvním poločase musel střídat stopera Kyselku. Toho nahradil šestnáctiletý Lukáš Skála. "Utkání to určitým způsobem ovlivnilo, Lukáš Skála ale hrál dobře," zdůraznil kouč. "My jsme hráli ale tak dvanáct minut. Potom jsme přestali, domácí na nás kopali od začátku až do konce dlouhé míče. Prali jsme se o ně, bohužel jsme udělali úplně nesmyslnou a zbytečnou penaltu na 1:1. Hráč nebyl v pozici, abychom ho museli faulovat," zlobil se Pavel Chuchla a pokračoval: "Potom jsme tam měli nájezd na bránu. Za stavu 1:1 nás zastavil ofsajd, o kterém mám velké pochybnosti. Herně jsme se ale až do konce nechytli, dlouhé míče a silovost domácích nám překážely. Na nerovném hřišti kombinovat moc nejde, s tím jsme se nevyrovnali dobře a výkony na jednotlivých postech byly zakřiknuté. Nedostupovali jsme soupeře, nesbírali jsme odražené míče a v přechodové fázi jsme udělali spoustu chyb, také jsme byli nepřesní v přípravné fázi. A vepředu jsme byli absolutně neškodní, pro obranu domácích to byly lehké míče, s nimi neměla větší problémy."

V 61. minutě utkání rozhodl Libor Jelínek. "Domácí měli výškovou i silovou převahu, z toho gól vyplyne," poznamenal trenér a dodal: "Ke konci jsme měli ještě dvě střely, které gólman chytil, ale i když domácí v utkání větší šance neměli, byli na tom opticky lépe. S naším výkonem moc spokojený nejsem, hráli jsme pod své možnosti."

Branky: 22. Jos. Fejfar, 61. Jelínek - 10. Dušek. Rozhodčí: Čechmánek - Polák, Husák. ŽK: Chuchla, Dušek, Martin Chrpa, Marek Chrpa. Diváků: 80. B. Podolí: Dastych - Skala, Šálený, L. Toman, Jan Spáčil - Jos. Fejfar (90. Chlemař), Pulkert, Kubát (63. L. Štoček ml.), Weinlich (85. Kupka), Jelínek (87. Šejvl), T. Švadlenka. Trenér Bohuslav Šváb. Sázava: Štěpánek - Marek Chrpa, Kyselka (6. Lukáš Skála), Chuchla, Král - Sochor (60. A. Danko), Martin Chrpa, Keltner, Bartoš - Švec, Dušek.